Razvpita ekipa TNT razpisuje tiralico za šelesteče bankovce za predstavitev svojih originalnih portretov ob 50-letnici obstoja.


 Razstava ob 50-letnici stripa Alan Ford, s katerim smo rasli v času bivše Juge, bo med 23. majem in 15. oktobrom 2019 v Narodni galeriji v Ljubljani. Na ogled bo več kot 100 originalnih tabel iz obdobja Magnus & Bunker. Zbiramo denar za postavitev razstave in izdelavo kataloga, v katerega so svoje skromne misli na oltar zgodovine prispevali Max Modic, Lazar Džamić, Aleš Debeljak, Mitja Velikonja pa še kdo. Razstavo bodo spremljali različni spremljevalni dogodki, po končani izpostavljenosti v Narodni galeriji, pa se ji že obetajo gostovanja po bivši Jugoslaviji.

   Alan Ford je strip o skupini TNT, ki je prvikrat izšel leta 1969 v Italiji. Zasnovan je kot kriminalka, govori o tajnih agentih, ki rešujejo svet pred kriminalci in počnejo vse, kar velja za stereotipne predstave o tajnih agentih. Agenti so združeni v ekipi TNT, ki je revna, dela vedno s praznimi želodci, uporablja zarjavelo razpadajoče orožje in se prevaža z bizarnimi prevoznimi sredstvi. V ekipi je sedem članov, namazanih z vsemi žavbami.

   S svojo donacijo se boste postavili ob bok podpornikom skupine TNT, tako kot tisti iz Urada za iskanje rud in izgubo časa. Pomagali boste razkriti skrivnost delovanja vinske kisline na jetra Superhika. Spoznali boste pretok svetovnega kapitala in kriminala. S strani organizatorja pa boste dobili prijazen nasmeh in trepljaj po rami.

Več v prilogi.